Címlap » FIGYELEM!

FIGYELEM!

2020. március. 21. Vatamány Sándor

A koronajárvány miatt az egyházunk intézkedéseinek megfelelően mostantól, határozatlan ideig nem végzünk nyilvános istentiszteletet a templomunkban.

A szertartásokat természetesen (bezárt ajtók mögött) továbbra is elvégezzük. Imádkozunk minden hozzánk-tartozóért, a veszélyben lévő keresztényekért és minden emberért.

Ennek értelmében – a járvány idején - sem vasárnapokon, sem egyéb ünnepeken sincs alkalmunk személyesen részt venni templomi szertartásokon. Ezek alól, „maga az élet” ad felmentést.

„A felmentés azonban nem jelenti azt, hogy a vasárnapot ne kellene megszentelni. A vasárnapi szertartáson való részvétel helyett igen ajánlatos, hogy a hívek kiemelt időt töltsenek imádsággal – a Szentírás olvasásával, zsolozsma végzésével vagy más imával – lehetőleg együtt a családdal, de akár egyénileg is. A Görögkatolikus Médiaközpont több helyszínről, de leginkább Máriapócsról közvetít szertartásokat. Ezek is nagy segítséget jelentenek abban, hogy az egyházzal együtt imádkozzunk. A közvetítések rendjéről a görögkatolikus honlapok felületein adunk tájékoztatást. Ezeken kívül ilyen módon a római katolikus szertartásokba is bekapcsolódhatunk.” (Görögkatolikus Metropólia rendelkezése)

Bízunk abban, hogy lélekben közösségben maradunk, mert a fizikai távolság most nem gyengíti, hanem erősíti a kapcsolatot az emberszerető Isten és a benne hívő emberek között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Szent Demeter Görögkatolikus Egyházközség

2040 Budaörs, Lévai u. 18. Térkép

Tel: 23/414-202

Email: parokus [dot] budaors [kukc] hotmail [dot] com

Számlaszám

Adományaikat az alábbi számlaszámra várjuk: 10702332-49389601-51100005