Címlap » Levél a gyermekük keresztelésre készülő szülőknek

Levél a gyermekük keresztelésre készülő szülőknek

Kedves Szülők!

Vatamány Sándor, a budaörsi görögkatolikus hívek papja vagyok. Szeretettel köszöntöm egyházunk nevében a szülőket, akik gyermekük keresztelését és bérmálását kérik, és ezzel megvallják hitüket.

  1. Hisznek abban, hogy a jó Isten minket örök életre hívott meg.
  2. Isten örök életre meghívó szentsége a keresztség, amelyben most gyermekük részesül.
  3. A keresztség szentségének kegyelmeit Jézus Krisztus szerezte nekünk keresztáldozatával és feltámadásával.
  4. Az üdvösség útját és kegyelmeit az egyház közvetíti nekünk.

Megvallott hitükre legyenek büszkék. Törekedjenek annak további elmélyítésére és ebből táplálkozó keresztény életük erősítésére. Egyházközségünk ezt a templomi szertartásokkal, felnőtt, ifjúsági, gyermek-hitoktatással, és a nagy egyházi ünnepek lelki programjával szeretné segíteni.

Egyházközségünk tagjai ígérik:

  1. Egy hónapban legalább egy vasárnapon Szent Liturgián (szentmisén) vesznek részt. Kezdési ideje 10 óra. (A vasárnap minden héten az Úr napja, ezt a Szent Liturgián való részvétellel vagyunk kötelesek megszentelni. Sok hívő úgy látja, vasárnapi elfoglaltságuk akadályozza a szentmisén való részvételt. Most azt ígérik meg, hogy egy hónapban legalább egyszer a vasárnapi szentmisét előnyben részesítik munkájukkal szemben. Természetesen az igazi keresztény magatartás az lenne, ha minden vasárnap jönnének Szent Liturgiára.)
  2. Ezen a Szent Liturgián külön figyelmet szentelnek a prédikációra, amely mindig hitük elmélyítését, keresztény életük erősítését szolgálja.
  3. Részt vesznek gyermekük vallásos nevelésében. Szívesen támogatják és segítik gyermekeik iskolai hitoktatását.
  4. A kereszténység nagy ünnepeire, karácsony, húsvét, pünkösd, lelkileg is készülnek, és a családban is igyekeznek megünnepelni ezeket.
  5. Az egyházközséget anyagilag is támogatják. A család minden felnőtt (jövedelemmel rendelkező) tagja egyházfenntartást fizet. (Az egyházfenntartás ajánlott összege a jövedelem 1 százaléka.)

 

Elérhetőségek

Szent Demeter Görögkatolikus Egyházközség

2040 Budaörs, Lévai u. 18. Térkép

Tel: 23/414-202

Email: parokus [dot] budaors [kukc] hotmail [dot] com

Számlaszám

Adományaikat az alábbi számlaszámra várjuk: 10702332-49389601-51100005