Címlap » Házszentelés - Családlátogatás

Az alábbi űrlap kitöltéséhez bejelentkezés vagy regisztráció szükséges.

Házszentelés - Családlátogatás

Egyházunk hagyománya szerint január hónapban (január 6 - Úrjelenés ünnepe után) a pap fölkeresi a hívek otthonait, hogy ott imádkozzon az ott élőkért, s szenteltvízzel megszentelje a házakat, lakásokat.

Ez a „házszentelés” nagyon jó alkalom arra is, hogy otthonunkban (akár hosszabban) elbeszélgessünk a papunkkal, megosszuk vele örömeinket, bánatainkat esetleg tanácsot kérjünk problémáink megoldásához.

Évszázadokon keresztül járták ilyenkor a papok a falvak és városok házait, hogy Isten áldását közvetítsék minden jó szándékú embernek.

Ha valaki szeretné, hogy január hónapban Őt is fölkeressük, jelezze felénk, s mikor aktuálissá válik, telefonon vagy személyesen egyeztetjük az időpontot.

Természetesen lehetőség van arra is, hogy az év bármely napján kérjük a házszentelést, illetve akár a házszenteléstől függetlenül is kérhetjük, hogy a papunk egy beszélgetésre fölkeressen bennünket. Ha ilyen kérése van, ebben az esetben is jelezheti ezt, s megpróbálunk mihamarabb időpontot egyeztetni.

A jelentkezés legpraktikusabb módja az alábbi (csak regisztrált, bejelentkezett felhasználók által látható) űrlap beküldése.

Elérhetőségek

Szent Demeter Görögkatolikus Egyházközség

2040 Budaörs, Lévai u. 18. Térkép

Tel: 23/414-202

Email: parokus [dot] budaors [kukc] hotmail [dot] com

Számlaszám

Adományaikat az alábbi számlaszámra várjuk: 10702332-49389601-51100005